1711216972 Milli gelir 13 bin dolari asti gostergeler yukselecek

Milli gelir 13 bin doları aştı, göstergeler yükselecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iftar programında katılımcılara seslenerek milli gelirin ilk kez 13 bin doları aştığını söyledi.


ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yoğun seçim trafiği sürüyor.

Bugün gerçekleşen Büyük Ankara Mitingi’nin ardından İstanbul İftar Buluşması’nda katılımcılara seslendi.

Haliç Kongre merkezinde gerçekleşen iftar yemeğinin ardından konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli gelirin artığını ve göstergelerin yükseleceğini söyledi.

“Kişi başına düşen milli gelirimiz ilk kez 13 bin doları aştı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Milli gelirimiz ilk kez 1,1 trilyon doları aştı. Sadece deprem sebebiyle 104 milyar dolarlık ilave yükle karşılaşmış olsak da yüzde 4,5 gibi çok iyi bi oranla ekonomimiz büyümesini sürdürdü. Kişi başına düşen milli gelirimiz ilk kez 13 bin doları aştı. Bunu ekonomiyi konuşanlar, anlatanlar kişi başına mili gelir 13 bin doları yakaladı diye söylemiyorlar. İşsizlik oranı yüzde 9,4 ile son 10 yılın en düşük seviyesini gördü. İhracatta yakaladığımız ivme artarak devam ediyor. Bu sene ihracat hedefimiz 375 milyar dolardır.

“İstanbul hizmete aç”

Buraya Ankara’dan geldik Ankara’da hamd olsun Murat kardeşimizin görevi sırasında yaptığı millet bahçesinde miting yaptık. Yarın da bir buçuk milyonu yakalayacak mitingi İstanbul’da yapacağız. İstanbul şuan hizmete aç. Bunu yakalamak için 5 yılı kaybettik. Bir 5 yıl daha bekleyemeyiz.

İstanbul’u muradına kavuşturarak Türk ekonomisinin lokomotifi olan bu şehri belediyecilik hizmetlerini tekrar zirveye taşıyacağız.”

Milli gelir 13 bin dolari asti gostergeler yukselecek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir